Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»„Йени Шафак“: Интерпол разследва депутат на РНП, в България конфискуваха парите му

„Йени Шафак“: Интерпол разследва депутат на РНП, в България конфискуваха парите му

Интерпол е поискал данни от Турция за фирмата на депутата от Републиканската народна партия Йозкан Ялъм, регистрирана на негово име и на съпругата му относно укриване на данъци. Става ясно, че турският депутат е имал сходна дейност и в Белгия. Това съобщава на сайта си турският вестник Йени Шафак.

Българското бюро на Интерпол е изпратило съобщение до турското бюро на организацията относно турския народен представител от РНП Йозкан Ялъм, съобщава изданието и посочва, че Ялъм, който има дипломатически паспорт не е изпълнил данъчните задължения на фирмата си, която е била регистрирана на негово и името на съпругата му в размер на 13 хиляди и 28 лева (около 124 хиляди 424 турски лири. Българските компетентни органи са започнали разследване относно това закононарушение и в тази връзка отправили запитване до турското бюро на Интерпол за установяване на гражданството на въпросните лица. От текста на съобщението става ясно още, че въпросната фирма е имала сходна дейност и в Белгия.

Парите на депутата са конфискувани

В материала се твърди, че Ялъм е продал парцел в Търговище на стойност 300 хиляди евро. Той е взел част от сумата, с която е щял да напусне България, но е бил задържан на граничен пункт Лесово-Хамзабейли. Ялъм е дал показания по случая, а парите са били конфискувани, обобщава изданието.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.