Home»АКТУАЛНО»Юбър вече предлага и други видове транспорт

Юбър вече предлага и други видове транспорт

Юбър (Uber) ще предлага вече на клиентите си възможността да използват и други видове транспорт, включително обществен, давайки информация за разходите и времето, необходими за стигане до крайната точка, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

„Искаме да бъдем операционната система на вашето всекидневие. Всеки път, когато искате да отидете където и да е, по какъвто и да е начин, Юбър иска да бъде насреща“, заяви на конференция главният изпълнителен директор Дара Хосровшахи.

Новото приложение, тествано в стотици градове в САЩ и на други места, ще сравнява в реално време различните транспортни средства и възможните маршрути.

Други приложения вече предоставят този тип услуга – Гугъл мапс (Google Maps), Ситимапър (Citymapper), но Юбър позволява също да повикате автомобил с шофьор, да наемете електрически велосипед или да поръчате храна например.

За целта услугата за доставка на храна Ийтс (Eats) ще бъде интегрирана в основното приложение на Юбър, използвано от милиони хора за поръчване на кола.

По-рано този месец компанията, която има трудности да убеди пазарите, че може да печели пари, откакто се появи на Уолстрийт през май, обяви, че съкращава 435 работни места в инженерния и продуктовия си отдел.

Юбър използва над 27 000 служители в света. През юли съкрати 400 позиции в маркетинговия си отдел, което бе една трета от персонала там, за да намали разходите.

В началото на август Юбър обяви рекордни загуби от над 5 милиарда долара за второто тримесечие на годината.

Източник: БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.