Home»КУЛТУРА»За пръв път в Турция – наградата за „най-добра мъжка роля“ на Международните награди „Еми“ е присъдена на Халюк Билгинер

За пръв път в Турция – наградата за „най-добра мъжка роля“ на Международните награди „Еми“ е присъдена на Халюк Билгинер

Международните награди „Еми“ бяха връчени на церемония в Ню Йорк. Турският актьор Халук Билгинер получи наградата за „най-добра мъжка роля“. Това е водещото заглавие днес в турските медии.

47-ото издание на Международните награди „Еми“, в което се оценяваха телевизионни продукции извън САЩ, беше представено на церемония, проведена в Ню Йорк. В категорията „Най-добър актьор“ бяха номинирани участници от Турция, Великобритания, Германия и Бразилия. Турският актьор Халук Билгинер получи наградата за „най-добра мъжка роля“ за участието си в сериала „Личност“.

В словото си на церемонията Билгинер благодари на академията и покани екипа си на сцената.
Актьорът отбеляза, че в сериала „Личност“ са застъпени темите за характера и загубата на памет и добави, че „в обществото, в което живеем не трябва да се позвалява то да загуби паметта си“.
Билгинер играе главния герой Агях Бейоглу, пенсиониран 65-годишен мъж, който е работил като секретар в съда.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.