Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Заев: Мястото на Македония е в ЕС и НАТО

Заев: Мястото на Македония е в ЕС и НАТО

“Мястото на Република Македония е в НАТО и ЕС. НАТО означава сигурност, мир и стабилност. НАТО означава траен мир и никога повече войни”.

Това каза македонският премиер Зоран Заев и лидер на управляващия Социалдемократически съюз по време на среща с граждани в град Кичево по повод предстоящия референдум на 30 септември.

„В чл. 5 в устава на НАТО пише – при нападение на страна-членка на пакта това означава, че има нападение срещу НАТО и всички страни-членки. С влизането ни в НАТО окончателно ще гарантираме сигурността на Република Македония“, каза още Зоран Заев.

„Днешното поколение има историческа роля. Ако през 1991 година получихме независима държава, днес трябва да гарантираме напредъка на страната ни след 27 години“, подчерта премиерът и добави: НАТО и ЕС нямат алтернатива за нас. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.