Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Започва изготвянето на списъците за ваксинация на учителите

Започва изготвянето на списъците за ваксинация на учителите

Започваме изготвянето на списъците за ваксинация на учителите от коронавируса и до края на седмицата те ще бъдат готови. Увеличава се броят на желаещите и в петък ще може да се каже точно каква част от учителите са пожелали да се ваксинират. Аз лично очаквам поне 35 000 от учителите да заявят, че желаят да се ваксинират, а първоначалните проучвания бяха за по-малък процент, каза пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в столичното 143-то Основно училище „Георги Бенковски“.

Той съобщи, че общо 90 000 са педагогическите специалисти, с директорите, заместник-директорите, логопедите, психолозите, педагогическите съветници. От тях се очаква поне 35 000 да се ваксинират, заяви образователният министър. Той коментира, че трябва да вярваме в науката и българските учители също трябва да вярват в нея, и трябва да възпитават децата да вярват в науката, защото тя ще ни спаси от коронавируса.

От днес към присъствено обучение се връщат децата в детските градини и учениците от първи до четвърти клас в страната. 247 000 са учениците от първи до четвърти клас, а тези, които са подали заявление за обучение в електронна среда към вчерашна дата, са 703, съобщи министър Красимир Вълчев.

Той каза, че в т.нар. банка за заместващи учители към днешна дата има 2400 учители. Повече от половината от тях са учители по начална и предучилищна педагогика. 1200 са студентите, които са от професионални направления за придобиване на педагогическа квалификация, информира министър Вълчев. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.