Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»12 влака ежедневно ще се движат между Турция и България

12 влака ежедневно ще се движат между Турция и България

Турция и България планират да засилят транспортния капацитет помежду си, като увеличат на 12 влаковете, които се движат ежедневно, съобщават на страницата си в Интернет Турските държавни железници.

В съобщението се посочва, че е постигнат значителен напредък в текущите преговори между Турция и България за улесняване на преминаването на границите и съчетаването на линиите.

Делегация, водена от Хасан Пезюк, генерален директор на Държавните железници на Република Турция (TCDD), се е срещнала със Златин Крумов, генерален директор на националната компания „Железопътна инфраструктура“ на гара Капъкуле в Одрин.

Планирано бе броят на влаковете, които се движат ежедневно, да се увеличи на 12, а през февруари да се организира първата среща на работната група за осигуряване на интерфейс на информационните системи за влаковете, посочват турските железници. Очаква се на срещата да присъстват министрите на транспорта на двете страни.

Хасан Пезюк oкачестви като ползотворна срещата с българската делегация и оцени, че тя ще допринесе за развитието на отношенията между двете държави.

„Продължаваме да работим с българските си колеги, за да засилим още повече социалните и икономическите връзки на двете страни чрез железопътните мрежи“, каза Пезюк.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.