Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»4 млрд. долара от износ очаква турската отбранителна индустрия

4 млрд. долара от износ очаква турската отбранителна индустрия

Износ на стойност над 4 млрд. долара очаква да осъществи тази година турската отбранителна промишленост, съобщава електронното издание на в. „Миллийет“.

По думите на ръководителя на Управлението за отбранителна промишленост на Турция Исмаил Демир през последната година, от март 2021 до март 2022 г., секторът е осъществил износ на стойност 3,53 милиарда долара.

„Вярвам, че като обединим усилия, нашето Управление, Съюзът на износителите в отбранителната и авиационната промишленост, частните фирми и малките и средни предприятия ще успеем да постигнем износ от над 4 млрд. до края на тази година“, заяви Демир.

Той посочи още, че Турция е подписала с редица държави двустранни споразумения за сътрудничество в отбранителната индустрия. Последните такива страни са Ирак, Нигерия и Конго, с което общият им брой към днешна дата достига 82.

Демир отбеляза също, че в износа на продукти на отбранителната промишленост на Турция се наблюдава увеличение от 50% в областта на авиационната техника, по-специално безпилотните самолети.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.