Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Анкара желае да продължи проучвателните контакти с Атина

Анкара желае да продължи проучвателните контакти с Атина

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че Анкара желае да продължи проучвателните разговори с Атина, които бяха подновени в понеделник в Истанбул след близо петгодишно прекъсване, съобщи турският вестник „Миллиет“.

Чавушоглу изтъкна, че тези разговори ще бъдат от полза за намаляването на напрежението между двете съседни страни и намирането на трайно решение на проблемите.

Турският външен министър добави, че е важно да бъдат подновени и двустранните срещи по други механизми, като например срещите между военни от двете страни за мерките за засилване на доверието.

Сайтът на гръцкия вестник „Катимерини“ отбелязва, че Чавушоглу е подчертал в изявлението си много положителната атмосфера на разговорите. Изданието припомня, че става въпрос за първото официално изявление от страна на Турция за подновяването на проучвателните разговори.

Домакин на следващия кръг разговори ще бъде Атина, като в най-кратък срок ще бъде определена конкретната дата на срещата. БНР

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.