Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Блумбърг: Турция подновява подаването на петрол към терминала в Джейхан

Блумбърг: Турция подновява подаването на петрол към терминала в Джейхан

Правителството на Турция нареди да бъде подновено подаването на петрол към терминала в турския пристанищен град Джейхан на Средиземно море, съобщи Блумбърг, позовавайки се на официален представител, който е запознат отблизо със ситуацията.

Петролният терминал в Джейхан ще възобнови работа скоро, съобщава източникът на Блумбърг. Вчера терминалът беше спрян след първото от двете разрушителни земетресения, които разтърсиха региона. Операторът на турските петролопроводи – държавната компания „Боташ“ (BOTAS), обяви, че това е предпазна мярка. По първоначални данни не са установени щети по петролопроводите в района, обяви „Боташ“. Джейхан е последната точка от петролопровода Баку – Тбилиси – Джейхан, който се захранва с газ от Азербайджан.

Броят на жертвите на силните земетресенията, които разтърсиха вчера Турция и Сирия, надхвърли 4000 души, предаде Блумбърг. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.