Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Болни от коронавируса има по територията на цяла Турция

Болни от коронавируса има по територията на цяла Турция

Болни от коронавируса има по територията на цяла Турция, съобщи за пръв път здравният министър на страната Фахреттин Коджа. Той обаче подчерта, че има и множество пациенти, чието състояние се подобрява и в следващите дни ще бъде оповестен техният брой, предаде БНР.

Фахреттин Коджа заяви, че ще бъдат наети още 32 000 души медицински персонал за борба с вируса. Турският здравен министър даде пресконференция след заседание на научния съвет за борба със заболяването към здравното министерство.

По думите му сред медиците, които са лекували заразените до момента, има такива, които са дали положителни проби за коронавирус.

С изключение на двама души, които са между 50 и 60 години, всички останали жертви на опасния вирус в Турция са възрастни хора.

Общо 37 са жертвите на корона-вируса в Турция до момента, 1529 души са болни, съобщи здравният министър.

Турция започва серийно производство на собствени апарати за обдишване, заяви Коджа. Той допълни, че от Китай е било внесено лекарство, резултатите от което са обещаващи, и то се прилага върху пациенти.

Междувременно популярният сред туристите истанбулски покрит базар „Капалъчаршъ“ беше затворен като предохранителна мярка срещу разпространението на вируса. По-рано държавни институции и банки в Турция също обявиха пакети от мерки срещу разпространението и за борба с икономическите последици от новия вирус.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.