Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Бой в турския парламент: Откараха депутат в болница (ВИДЕО)

Бой в турския парламент: Откараха депутат в болница (ВИДЕО)

Опозиционен депутат бе хоспитализиран в Турция след сбиване в парламента по време на напрегнат дебат за държавния бюджет за следващата година, предаде „Асошиейтед прес“.

Телевизиите излъчиха кадри на десетки депутати от Партията на справедливостта и развитието (ПСР) на президента Реджеп Тайип Ердоган и на опозиционни политически сили, които се бият помежду си. Някои от тях си разменят юмручни удари, а други се опитват да разтърват колегите си.

Най-малко един депутат е бил повален на земята, се вижда на излъчените кадри.

Частната информационна агенция ДХА съобщи, че Хюсеин Йорс, депутат от опозиционната „Добра партия“, е бил ударен в лицето.

Негов колега, лекар по образование, се е погрижил за Йорс, след което пострадалият е бил откаран в болница с линейка. Йорс страда от сърдечни проблеми и е бил поставен под интензивна грижа като предпазна мярка.

Сбиванията са често явление в турския парламент. Не е известно какво точно е предизвикало спора във вторник, но напрежението е голямо преди президентските и парламентарните избори, насрочени за юни, отбелязва АП. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.