Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Чавушоглу: Казали сме, че влизаме в Сирия и ще го направим

Чавушоглу: Казали сме, че влизаме в Сирия и ще го направим

Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу се срещна в Анкара с представители на медиите и направи важни изявления на тема Сирия, пише вестник Джумхуриет, цитиран от Агенция „Фокус“.

„Още веднъж подчертаваме нашата решителност за провеждане на военна операция източно от река Ефрат. След изявленията на президента Реджеп Тайип Ердоган за наша намеса, САЩ взеха решение да се изтеглят от Сирия. В момента продължаваме да обсъждаме на военно-дипломатическо ниво как да се осъществи това изтугляне. Предадохме на отсрещната страна, че това изтегляне е необходимо да служи на сегашния дневен ред със запазеното присъствие на Отрядите за народна самозащита на Партията на демократичното единство на сирийските кюрди. Щом като Турция е казала, че влиза в Сирия, ще го направи, но координираме това влизане с изтеглянето на САЩ. Освен това, притежаваме силата и способностите самостоятелно да се справим с ДАЕШ в Сирия.“, посочва Чавушоглу, цитиран от Джумхуриет, предава Фокус.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.