Home»СПОРТ»ДНК тест доказа посмъртно бащинство на Наим Сюлейманоглу

ДНК тест доказа посмъртно бащинство на Наим Сюлейманоглу

ДНК тест доказа, че японката Секаи Мори е дъщеря на легендата на световните щанги Наим Сюлейманоглу, съобщава „Хюррийет“.

Непосредствено след кончината на Сюлейманоглу на 18 ноември 2017 година, 27-годишната Мори заведе дело за доказване на бащинство, с което си навлече гнева на другите му дъщери.

Според резултатите от съдебната експертиза тя е негова дъщеря от връзката му с японската журналистка Киоко Мори.

По този начин наследството на спортната икона ще трябва бъде разпределено между четирима наследници.

„Джобният херкулес“, както беше наричан приживе именитият атлет, има четири деца от три различни жени.

След смъртта си той остави в наследство четири-пет недвижими имота и парична сума от 2 млн. лири, които в момента се равняват на около 640 хил. лева. Четири месеца преди кончината си той е превел по сметката на брат си Мухарем други 2 млн. лири.

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу е роден на 23 януари 1967 година в село Птичар, Кърджалийско. По време на т.нар. “възродителен процес” името му е променено на Наум Шаламанов. През 1986 година емигрира в Турция, а българската държава получава парична компенсация от 1,25 млн. долара. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.