Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Ердоган и Тръмп проведоха телефонен разговор за Сирия

Ердоган и Тръмп проведоха телефонен разговор за Сирия

Турският президент Реджеп Ердоган и американският му колега Доналд Тръмп обсъдиха кризата в Сирия по време на телефонен разговор късно вечерта в сряда. Това съобщи за АФП източник от турската администрация без да дава повече подробности.

По-късно Белият дом потвърди информацията и публикува кратко комюнике, в което се посочва, че „двамата лидери са се съгласили да поддържат тесни връзки относно ситуацията“.

Новината идва ден, след като турският министър-председател Бинали Йълдъръм призова Русия и САЩ да спрат с „уличните си препирни“ по отношение на Сирия, за да не се налага „мирните жители да плащат цената“ от тази битка.

„Това е махленска свада. Те се бият като улични побойници. Но кой плаща цената за това? Цивилните“, каза Йълдъръм и допълни, че „сега не е времето за вражда, а за лекуване на раните в региона и обединение“. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.