Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Ердоган обяви, че няма да променя икономическата политика на страната

Ердоган обяви, че няма да променя икономическата политика на страната

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че няма да променя икономическата политика на републиката, ако спечели втория тур на президентските избори на 28 май.

Няма да променяме икономическата политика, защото видях резултатите, още когато бях министър-председател. Прилагайки същата политика, отново ще видя резултатите, знам това, каза Ердоган в интервю за СиЕнЕн.

Той изтъкна, че подходът на Турция към икономическата политика се различава от този на други държави.

Лихвените проценти и инфлацията са пряко свързани. Колкото по-ниски са лихвените проценти, толкова по-ниска е инфлацията. Нивото на инфлация в тази страна ще се понижи заедно с лихвените проценти, каза Ердоган.

Президентът също така подчерта, че Турция е преодоляла всякакви трудности в миналото и в момента страната е силна.

Междувременно турската лира отслабна до рекордно ниско ниво от 19,8050 спрямо долара в четвъртък.

Централната банка на Турция отмени ограниченията за теглене на пари в брой от карти и депозити, информира държавната телевизия ТРТ.

По-рано турските медии съобщиха, че банките налагат ограничения за теглене на суми над 15 000 турски лири (около 750 долара).

Централната банка на Турция обяви, че финансовата ситуация в страната е стабилна, информира ТРТ. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.