Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Ердоган се появи на предизборен плакат в Германия

Ердоган се появи на предизборен плакат в Германия

Лидерът на управляващата Партия на справедливостта и развитието и президент на Турция Реджеп Тайип Ердоган участва в изборите в Германия! Снимка на Ердоган се появи на предизборни плакати в Германия, с която взаимоотношенията през последните месеци се изостриха. Предизборните афиши са дело на Алиансът на германските демократи (AD-D) – основана през 2016 г. от турските гастербайтери. AD-D има тесни връзки с партията на Ердоган.
“Бъдете заедно с приятелите на Турция. Гласувайте за тях! Нека ги умножим”, пише на турски на плаката. Посланието е отправено към германски граждани от турски произход, които имат право да гласуват на парламентарните избори на 24 септември.

Посланието на плакатите са думи на Ердоган, който наскоро по време на партийно събрание в Истанбул, помоли хората от турско потекло в Германия да не гласуват за „враговете“ на страната, а да се придържат към „приятелите“ на Турция, дори и да са малки партии. Освен това самото изказване на Ердоган е преведено и подготвено, като предизборен видео материал.
Предизборните материали с лика на Ердоган бяха монтирани в градовете и кварталите, където живеят компактни турски гастербайтери.

Решение на управителния съвет

“Предизборният плакат, който включва снимка на нашия президент, е приготвен с решение на управителния съвет на нашата партия. Призивът на плаката са лични думи на президента”, посочва зам.-председателят на областният съвет на ADD в Дуисбург Мухаммед Бозкурт.
Освен това партия BIG, която също е създадена от турски гастербайтери, преди месеци взе решение да не участва на изборите на 24 септември в Германия.

Ето и снимки:

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.