Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»ЕРДОГАН В „ТУИТЪР“: СВЕТЪТ НЕ Е САМО ПЕТ ДЪРЖАВИ

ЕРДОГАН В „ТУИТЪР“: СВЕТЪТ НЕ Е САМО ПЕТ ДЪРЖАВИ

Непосредствено след откриването на 73-тата сесия на Общото събрание на ООН президентът на република Турция Реджеб Таип Ердоган публикува в „Туитър“ съобщение с хаштаг #WorldIsBiggerThan5, предава CNNTurk.

С това държавният глава на Турция искаше да демонстрира негативното си отношение към привилегированата роля, която имат в международната организация, петте държави постоянни членки на Съвета за сигурност.

„Ще превърнем ООН в източник на справедливост, а не на потисничество. Турция ще направи всичко възможно, за да постигнем един по-справедлив свят. Приканваме всички страни да подкрепят [усилията] за намиране на трайно решение за Сирия и борбата с терористичните организации… Турция се обявява за свободна търговия и свободно движение на хора“, отбеляза турският президент в социалната мрежа. /БГНЕС

 

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.