Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Хотелите в Одрин са запълнени на 100% за коледните празници, 90% от тях са българи

Хотелите в Одрин са запълнени на 100% за коледните празници, 90% от тях са българи

С наближаването на Рождество Христово хиляди българи заливат Одрин за шопинг и за прекарване на коледните и новогодишните празници.

Хотелите са запълнени на сто процента. Няма незаети стаи и в пансионите в града и в близките селища, информираха от управата на хотелиерската асоциация.

Резервациите в ресторантите в Одрин за новогодишната нощ също са запълнени на 90% от българи.

“Нашите готвачи сега изучават български ястия, които ще предложим в новогодишните менюта. Изпълнителите и джидеите ще включат български песни в репертоарите си”, разказа Мерт Арабаджъ, мениджър в ресторански комплекс в Одрин.

Според одринските търговци около 90 процента от клиентите им са българи. Някои идват по за ден, други остават по два-три дни и пазаруват различни стоки. Заради високия курс на лева на фона на обезценяването на турската лира пазаруването им излиза по-евтино, отколкото в България.

В навечерието на коледните празници Одрин бе украсен със светлинни гирлянди. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.