Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Турски търговци: Ако не са българите, ще ни е много трудно да преживяваме

Турски търговци: Ако не са българите, ще ни е много трудно да преживяваме

Хиляди български граждани в последно време всяка сряда масово се стичат за пазаруване в град Къркларели. Градът, който е център на едноименна област, се намира в подножието на Странджа планина.

Магистрален път свързва Къркларели с ГКПП Дерекьой/Малко Търново на границата с България.

По данни на информационна агенция „Ихляс хабер ажансъ“ Къркларели се е превърнал в новият шопинг-център за българските граждани след град Одрин, който се намира близо до другия ГКПП Капъкуле/Капитан Андреево.

Всяка сряда, с автобуси или с лични автомобили, български граждани пристигат в града. Огромният пазар на открито, който се организира всяка сряда, предлага стоки от всякакъв вид – храни, плодове ,зеленчуци, конфекция, домашни потреби и др., отбелязва агенцията.

Особено доволни са местните търговци, пише БТА.

„Комшиите българи сега идват в нашия град много повече от преди. Привлича ги най-вече пазарът. Освен това, посещават ресторантите, и това е много полезно за нас, търговците. Ако не са българите, ще ни е много трудно, да не кажа невъзможно, да преживяваме. Покупателната стойност на лева е много висока, освен това при нас им е много по-евтино. Възможността да посещават Турция само с лични карти също е голямо улеснение“, разказва Илкер Чалък, собственик на магазин.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.