Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Хулуси Акар: Турция ще продължи антитерористичните операции в Ирак и Сирия

Хулуси Акар: Турция ще продължи антитерористичните операции в Ирак и Сирия

Министърът на националната отбрана на Турция Хулуси Акар заяви, че операциите на турските въоръжени сили срещу терористите в Ирак и Сирия няма да бъдат прекратени, информира БТА, позовавайки се на в. „Сьозджу“.

В момента преследваме терористите в Северен Ирак и Сирия. За тях няма възможност за бягство. Те имат две възможности: да умрат или да се предадат. Няма друг избор освен справедливост, посочи Акар.

Операциите в Ирак и Сирия няма да спрат. Те ще продължат, докато не бъде неутрализиран и последният терорист, подчерта той.

По-рано тази година турските власти заявиха, че може да започнат нова трансгранична операция в Северна Сирия. Основната цел на планираната операцията е неутрализирането на бойните групи на въоръжените кюрдски формирования, свързани с Кюрдската работническа партия (ПКК). Мащабна операция все още не е започнала.

Кюрдската работническа партия, която води въоръжена борба срещу турската държава от 1984 г., се разглежда като терористична организация от Анкара, ЕС и САЩ. Групировката има бази в Северен Ирак и свързаните с нея бойци са активни в Северна Сирия.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.