Home»КУЛТУРА»Кафене във Флоренция отнесе 1000 евро глоба заради скъпо кафе

Кафене във Флоренция отнесе 1000 евро глоба заради скъпо кафе

На кафене във Флоренция е наложена глоба от 1000 евро, след като разгневен клиент се обадил в полицията, за да се оплаче от цената на горещата напитка.

Популярното кафене Ditta Artigianale във Флоренция беше наказано за това, че не е посочило цената за чаша кафе на щанда си, съобщи „Евронюз“.

Един от клиентите се е обадил в местната полиция, раздразнен, че чаша кафе без кофеин струва 2 евро.

Според Ditta Artigianale въпросното кафе произхожда от мексиканска плантация и е било „приготвено с голямо внимание от баристите“.

В Италия средната цена на едно еспресо е около 1 евро, въпреки че много барове тази година увеличиха цените.

Собственикът на заведението заяви, че е „готов да плати за грешките си“, но разкритикува закона и глобата, като заяви, че цената е била изписана в дигиталното меню.

„Смятам, че при всичко, което се сервира в баровете днес, този закон е толкова абсурден и трябва да бъде променен, защото в противен случай 99,9% от баровете и ресторантите лесно биха сгрешили“, написа Франческо Санапо във Фейсбук.

Кафе-бар Ditta Artigianale е добре познат в тосканския град и е печелил няколко конкурса за приготвяне на кафе. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.