Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Канада с амбиции за драстично увеличаване на броя имигранти в страната

Канада с амбиции за драстично увеличаване на броя имигранти в страната

Канада възнамерява да увеличи имигрантите в страната до един милион през следващите три години с план, който „ще гарантира бъдещия просперитет на страната“, съобщи в сряда министърът на имиграцията Ахмед Хюсен.

Според проекта броят на имигрантите ще отбележи скок от най-малко 310 000 души през следващата година и ще продължи да нараства с близо 330 000 човека през 2019 г. и 340 000 през 2020 г.

„Този план ще доведе до най-амбициозните нива на имиграция в историята и ще гарантира просперитета на Канада сега и в бъдеще“, обяви Хюсен на пресконференция.

Според него пристигащите – по икономически или семейни причини, както и бежанците – ще доведат до увеличаване на канадското население с около 0,9% всяка година, което ще е с 0,8% повече, отколкото е ръстът общо за последните няколко години.

Критиците обаче заявяват, че ежегодно ще са нужни 450 000 новодошли, за да се подкрепи бизнеса и да се изпълни необходимостта от работна ръка, тъй като населението застарява, а раждаемостта спада.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.