Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Легендата на турския футбол Хакан Шукур: От национален герой до Uber-шофьор

Легендата на турския футбол Хакан Шукур: От национален герой до Uber-шофьор

Турската футболна легенда Хакан Шукур, който беше принуден да напусне Турция и се установи в САЩ попадна във фокуса на немските и швейцарските медии.

Срещу звездата на турския футбол Хакан Шукур, чиито рекорд по вкарани голове за Националния отбор и вътрешното първенство все още не е подобрен в Турция, започна разследване, а имуществото му беше конфискувано. Припомняме, че Хакан Шукур беше и депутат от управляващата Партия на справедливостта и развитието на Ердоган.

Според публикация в немския „Welt am Sonntag“ работите на Хакан Шукур в новооткрития ресторант в САЩ не са потръгнали добре и той се е принудил да го затвори. Сега Шукур работи като Uber-шофьор, става ясно от материала.

Пред изданието авторът на най-бързо вкарания гол на световни първенства споделя, че се издържа като Uber-шофьор и от продажба на книги. Шукур изтъква, че любовта му към Турция никога не го е напускала.

Швейцарският вестник „Aftonbladet“ също публикува материал за Шукур с автор Патрик Бренинг. Пред него турската футболна звезда заявява: „Ердоган ми отне всичко“, пише турският сайт TR724.com.

В материала се отбелязва, че Хакан Шукур е автор на 51 гола с националната фланелка, чиито рекорд остава ненадминат. А с екипа на „Галатасарай“ футболната легенда има 271 вкарани голове, с което си спечелва прозвището „Кралят на головете“.

Хакан Шукур заявява, че баща му е болен от рак, но въпреки това е бил задържан, а когато все още е бил в Турция магазинът на съпругата му бил нападнат с камъни, имало е и тормоз спрямо децата му.

„Ердоган ми отне всичко“

Шукур подчертава, че всеки, който е свързан по някакъв начин с него е изпаднал в немилост и допълва: „Ердоган ми отне всичко. Свободата, свободата на изразяване, правото да работя, както и да печеля в Турция. Вече не съм в състояние да опазя дори имуществото си. Сега всички трябва да отстояват свободите, демокрацията и върховенството на закона в Турция. Европа и останалият свят трябва да подкрепят тази битка. Надявам се президентът да се върне към демокрацията, справедливостта и спазването на човешките права.“

Хакан Шукур заминава за САЩ през 2015 г. Той има заповед за арест по обвинение за обида срещу президента Ердоган.

Хакан Шукур поддържа и свой канал в ЮтЮб, където феновете му имат възможност да слушат неговите коментари по актуалните теми от света на футбола.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.