Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Меркел иска по-ясна и силна позиция на ЕС в навечерието на Брекзит

Меркел иска по-ясна и силна позиция на ЕС в навечерието на Брекзит

Германският канцлер Ангела Меркел призова Европейския съюз да има „по-ясна и силна позиция“, за да се справи с проблемите, които Брекзит ще създаде за Съюза, съобщи БНР.

В изказване на Световния икономически форум в Давос канцлерът настоя Европейският съюз да „направи повече“ по отношение на развитието и изменението на климата, представяйки програма на Германия за бъдещото председателство на Съвета на съюза.

Меркел заяви, че „ако иска да изпълни стремежите и амбициите, които бяха очертани от Урсула фон дер Лайен, Европа трябва да има по-ясен и силен глас“.

Меркел призна, че излизането на Обединеното кралство ще отбележи „съществена“ промяна в структурата на Брюксел, но настоя, че съюзът ще работи за установяването на „добросъседски отношения“ с Великобритания по време на търговските преговори.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.