Home»АКТУАЛНО»Милиардерите в света за забогатели още повече

Милиардерите в света за забогатели още повече

Световните милиардери увеличиха богатството си с почти 1 трилиона долара, съобщи агенция „Блумбърг“, съставила рейтинг на 500-те най-състоятелни хора в света.

През изминалата година състоянието на 440 милиардера от списъка се е увеличило с 1,05 трилиона долара. В същото време капиталите на 58 лица от рейтинга са намалели с 46 милиарда долара. Съвкупното състояние световните магнати е нараснало с 23% в сравнение с 27 декември 2016 година.

Общото състояние на 159-те американски милиардери от списъка се е увеличило през годината с 18% и достигна 2 трилиона долара.

Активите на 27-те най-богати руснаци са се увеличили с 28 млрд и достигнаха общата стойност от 275 милиарда долара. На свой ред 38-те китайски магнати, включени в рейтинга, са вдигнали капиталите с 65%, достигайки 177 милиарда долара. Растежът на тяхното богатство тази година се оказа с най-високи темпове.

Първо място в списъка заема Джеф Безос, собственикът на американския гигант за интернет търговия Amazon. Неговото състояние възлиза на 99,6 милиарда долара. За една година то се е увеличило с 34,2 милиарда долара, което му позволи да измести от първото място основателя на корпорацията Microsoft Бил Гейтс, чието пък богатство „Блумбърг“ оценява на 91,3 милиарда долара (увеличение от 8,9 милиарда за една година). ТАСС/БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.