Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Милиони турски граждани тръгнаха на път по повод деветдневната ваканция за Курбан байрам

Милиони турски граждани тръгнаха на път по повод деветдневната ваканция за Курбан байрам

Милиони турски граждани тръгнаха на път по повод деветдневната ваканция за Курбан байрам, предават турските медии.

На много места в Турция се образуваха големи задръствания, особено по маршрутите, водещи към известни курорти.

Празникът Курбан байрам започва на 28 юни и ще продължи четири дни, но ваканцията за турските граждани бе удължена до девет дни.

Много хора тръгнаха на път още на 23 юни вечерта.

Засилено е полицейското присъствие на пътищата в страната.

Огромни задръствания се образуваха в централния окръг Къръккале, който е пресечна точна между 43 турски окръга и е известен като „ключово кръстовище“. Много задръствания имаше и в централния окръг Афионкарахисар. Заради интензивния трафик станаха и много катастрофи.

В. „Хюриет“ информира, че само през първите два почивни дни са станали редица тежки катастрофи, при които са загинали общо 21 души.

Задръствания се образуваха и на пътищата, водещи към популярните курорти. Само за два дни 157 000 превозни средства са влезли в окръг Мугла, където се намират известни курорти като Бодрум и Мармарис.

Очаква се Мармарис, в който живеят 300 000 души, да посрещне близо един милион местни и чуждестранни туристи по време на Курбан байрам.

Само за два дни над 100 000 турски граждани, живеещи в чужбина, са влезли в Турция през граничещия с България пункт „Капъкуле“. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.