Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Над 2 млн. възрастни хора ще получат допълнителни 50 лв. към пенсиите си и за ноември, съобщи премиерът

Над 2 млн. възрастни хора ще получат допълнителни 50 лв. към пенсиите си и за ноември, съобщи премиерът

Над 2 млн. възрастни хора ще получат допълнителни 50 лв. към пенсиите си и за месец ноември. За целта отпускаме близо 106 млн. лв. по бюджета на ДОО, съобщи премиерът Бойко Борисов по време на онлайн заседанието на Министерския съвет.

Допълнителната сума ще се изплаща на всички пенсионери, независимо от размера на техните месечни възнаграждения. Вече поехме ангажимент месечната добавка към пенсиите да остане до месец март 2021 г. и го изпълняваме, съобщава във Фейсбук премиерът. Той отбеляза, че се предлага от догодина минималната пенсия да стане 300 лв, а от юли – увеличение на всички пенсии с 5 на сто. „Грижата за възрастните хора е наш дълг и неотменен ангажимент. Дължим на пенсионерите достойни старини и те могат да разчитат на нашата подкрепа!“, заявява премиерът.

Той информира още, че се отпускат и близо 23 млн. лв. за подобряване на инфраструктурата на ГКПП „Златарево“, ГКПП „Калотина“ и ГКПП „Кулата“. Целта е пунктовете да отговарят на необходимите изисквания за качество и да се облекчи преминаването на хората през тях. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.