Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Общо 474 души в Турция са задържани във връзка с провокативни действия срещу сирийци

Общо 474 души в Турция са задържани във връзка с провокативни действия срещу сирийци

Министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая съобщи, че 474 души са били задържани във връзка с провокативни действия срещу сирийци в редица градове в страната през изминалата нощ, предаде турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.

Установено е, че 285 от задържаните имат криминални досиета за извършени престъпления като разпрострaнение на наркотици, за кражби, както и за други престъпления, включително сексуален тормоз, посочи Йерликая в профила си в социалната мрежа Екс.

Масовите демонстрации срещу сирийците в Турция започнаха, след като стана ясно за случай на сексуален тормоз над седемгодишно дете от страна на сириец в град Кайсери, Централен Анадол.

Нека не стигаме до провокативни действия. Нека да действаме сдържано и не извършваме престъпления, като нанасяме щети на хората, околната среда и имуществото им, посочи още Йерликая. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.