Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Около 35% от учениците по света са обект на тормоз

Около 35% от учениците по света са обект на тормоз

Руски експерти проучиха данни от 80 изследвания за тормоза сред подрастващите в образователните институции на Руската федерация и в чужбина. 27,5% от руските ученици се сблъскват с тормоз, предаде „Комерсант“.

Приблизително 35% от учениците по света са обект на агресивно преследване.

У дома децата не са емоционално подкрепяни, а по-скоро прекомерно контролирани. В резултат на това тийнейджърите премълчават проблемите пред родителите и учителите.

Експерти са провели експеримент в училищата на Уссурийск. Оказало се, че по-голямата част от учениците не разказват на учителите за случаите на тормоз, а броят на предполагаемите жертви учителите са склонни да занижават. Според авторите на проучването, жертвите на тормоз са 5 пъти повече, отколкото декларират учителите.

Децата на бащите, които са извършвали тормоз над съучениците си, често стават агресори. В рисковата група са семейства, в които не са съгласни с методите на образование.

В университета пък се проявяват косвени форми – обиди и клюки. Прекомерната конкуренция или излишъкът на свободно време създава напрежение в колектива. Според учените, премълчаването на тормоза „води до групова агресия“. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.