Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Още един дворец за Ердоган

Още един дворец за Ердоган

От една страна, президентът Ердоган призовава хората да се въздържат от разхищение и да се разполагат според чергата си, а, от друга, строи дворци. Последният ще бъде в Битлис.

Турският президент беше заявил, че би било много подходящо в Ахлат да има президентска вила по случай 947-годишнината от победата в битката при Манцикерт (1071).

Според информация на вестник “Джумхурийет“ местната управа в областния град Битлис е предвидила 1071 квадратни метра за президентската вила в малката община Ахлат, но президентът Ердоган е поискал 1071 квадратни метра разгърната площ и 5 декара околно пространство. По думите на предзидента Ердоган общинският кмет е обещал десет декара строителна площ.

Към края на месец септември беше уточнено мястото за малкия дворец, който ще бъде в Община Ахлат, край езерото Ван.

Съгласно последните предложения за законови промени, внесени от управляващата Партия на справедливостта и развитието, местността край езерото Ван ще бъде освободена за строителни дейности, с цел построяването на президентската вила, който ще бъде малък дворец.

Obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.