Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»От Будапеща Ердоган отново заплашва „да отвори вратите“ на Европа за мигрантите

От Будапеща Ердоган отново заплашва „да отвори вратите“ на Европа за мигрантите

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплаши по време на посещението си в Унгария „да отвори вратите“ на Европа за сирийските бежанци, намиращи се в Турция.

„Със или без подкрепа, ние ще продължим да оказваме гостоприемство на нашите гости, но само до определена граница. Ако констатираме, че това не функционира, няма да имаме друг избор освен да отворим вратите“ към Европа, каза Ердоган на съвместна пресконференция с унгарския премиер Виктор Орбан в Будапеща.

В последно време позицията на ЕС спрямо Турция е далеч от конструктивна, заяви още турският президент.

В нашата страна има 4 милиона бежанци. Възможно е голям брой от тези бежанци да мигрират специално в Европа. Стъпката, която искаме да направим със създаването на зона за сигурност, е насочена към осигуряване на завръщането до домовете на намиращите се у нас бежанци, посочи Ердоган по повод плановете на Турция за създаване на зона за сигурност в Североизточна Сирия. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.