Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Проф. Ангелов: България не усети как минава третата вълна

Проф. Ангелов: България не усети как минава третата вълна

От 10 май нататък трябва да се направи анализ на бройките необходими ваксини за фазите по личните лекари и тези, които имат основание да ги получат. Ако имаме достатъчно количества ваксини, които да обезпечат ваксинирането по фазите и остават бройки ваксини, зелените коридори могат да бъдат удължени. Това заяви министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов.

От 30 април до 9 май у нас са разкрити „зелени коридори“ с иРНК ваксини.

Министърът в оставка каза, че има огромен интерес за ваксиниране в големите градове и по-малък в по-малките. „След като направим анализа ще преценим как да продължим“, уточни той.

В България пристигнаха още 273 780 дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech. Проф. Костадин Ангелов каза, че тези ваксини тръгват по всички РЗИ-та по изготвен предварително разпределение от ваксинационния щаб.

За „АстраЗенека“, проф. Ангелов каза, че хората, които са си поставили тази ваксина и нямат оплаквания от първата доза, спокойно могат да си поставят втората доза. Министърът в оставка съобщи, че от нея имаме достатъчно количества, но търсенето е минимално. „Някъде максимум около 15% от ваксинираните лица на ден са с „АстраЗенека“, каза той.

Проф. Костадин Ангелов заяви, че България не е усетила как минава третата вълна на COVID-19. „Нашите медици се справиха, за което огромни благодарности към всички”, заяви той. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.