Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Пускат в продажба турския електрически автомобил ТОГГ

Пускат в продажба турския електрически автомобил ТОГГ

Тази седмица пускат в продажба турския електрически автомобил ТОГГ (TOGG), предаде държавната телевизия ТРТ-Хабер, като цитира заместник-министъра на промишлеността и технологиите на Турция Мехмет Каджър.

Турция се превърна в четвъртия по големина производител на автомобили в Европа и 14-и по големина в света. Сега пред нас се открива голяма възможност. Тази седмица турският автомобил ТОГГ ще бъде пуснат в продажба, каза Каджър.

Масовото производство на първия турски електрически автомобил започна на 29 октомври в производствената база на ТОГГ в Гемлик, окръг Бурса.

Планира се до края на годината да бъдат произведени 20 хиляди автомобила, а до 2030 г. – 1 милион.

През януари турският заместник-министър на индустрията и технологиите д-р Четин Али Дьонмез, който участва в международния бизнес и инвестиционен форум, организиран от Българската агенция за инвестиции (БАИ), заяви, че Турция търси и възможности за сътрудничество с България за производството на електрическия автомобил ТОГГ. БТА

 

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.