Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Путин и Ердоган – в Сочи, Асад – в Идлиб

Путин и Ердоган – в Сочи, Асад – в Идлиб

Сирийският президент Башар Асад посети провинция Идлиб за пръв път от избухването на конфликта през 2011 г. Прави впечатление, че идването на Асад в региона съвпада със срещата в Сочи на руския президент Владимир Путин и турският му колега Реджеп Ердоган, пише информационно-аналитичният сайт Т24.

„Президентът Асад е на среща с представители на Сирийската армия на фронта в град Хбеит, провинция Идлиб.“, беше написано в профила на сирийския президент в социалните мрежи.
По време на посещението Асад е обвинил турския президент Ердоган, че е „откраднал земи от Сирия“.

Провинция Идлиб, в която живеят приблизително 3 милиона души беше поставена под защита с посредничеството на Русия за прекратяването на огъня, но боевете в региона все още продължават.

От друга страна, Путин и Ердоган ще се срещнат днес в Сочи. На тази среща, която се организира часове преди изтичането на постигнатото между Анкара и Вашингтон споразумение за примирие се очаква основните теми от дневния ред да са насочени към операцията на Турция в Североизточна Сирия и териториите освободени от Сирийските демократични сили в Сирия.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.