Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»С българска помощ децата от Хатай ще имат ново училище още тази година

С българска помощ децата от Хатай ще имат ново училище още тази година

Децата от Хатай – един от най-тежко пострадалите градове от разрушителното земетресение в Турция, ще имат ново училище още тази година. Това стана възможно след мащабна благотворителна кампания и концерт „Децата на България помагат на децата на Турция“.

Новината за благородната кауза обяви по време на българо-турския бизнес форум в Банско Селиха Емин, съпредседател на дамския клуб в организацията.

„Успяхме да реализираме благотворителен концерт, мотото му беше „Децата на България помагат на децата на Турция“. Със средствата, които успяхме да съберем, ще изградим училище с 8 класни стаи в град Хатай. Освен това, имаме и партньори в Турция в лицето на Сдружението на жените-висшисти, като те също се включват и ще направят общежитие и детска градина. Общежитието е за учителите, които ще заемат своите места в началото на учебната година. Нашето мото като майки е нито едно дете по света да не остава без образование, нито едно дете да не остава без подслон и родители“, отбеляза още Селиха Емин.

Училището ще бъде открито към края на август.

Източник: БНР

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.