Home»КУЛТУРА»Синът на Джордж Оруел: Светът преживява това, което баща ми си въобразяваше

Синът на Джордж Оруел: Светът преживява това, което баща ми си въобразяваше

“Баща ми посвети целия си живот, за да разобличава лъжите”. Това казва в интервю за месечното списани за култура „Tuhaf“ синът на британския писател Джордж Оруел Ричард Блеър. Списанието отделя специално място на Оруел, чието истинско име е Ерик Блеър. В интервюто Ричард Блеър посочва, че тезите, които баща му е защитавал в своите книги са потвърдени от живота.

Ричард Блеър посочва, че Джордж Оруел е искал да стане баща, след като се оженил, но това не е било възможно и със съпругата си Айлийн решават да осиновят дете. Ричард се присъединява към семейството още като тримесечно бебе. „Много исках да продължа да раста, докато баща ми е до мен“, казва Блеър, който изтъква, че Джордж Оруел е бил изключителен баща, въпреки че са прекарали много малко време заедно.

Джордж Оруел със сина си.

“Баща ми посвети целия си живот, за да разобличава лъжите”, казва Ричард Блеър и изтъква, че най-големия добродетел, който е научил от баща си е честността. „Светът днес преживява това, което баща ми си въобразяваше“, посочва Ричард Блеър и допълва: „всички тези, които баща ми защитаваше в своите книги, са потвърдени от живота“. Той споделя, че Джордж Оруел е изпитвал най-много болка от манипулациите на истините и най-яркият белег на писателя е, че е далеч от манипулации.

На въпрос за незабравим спомен с баща му Ричард Блеър посочва, че „заедно с баща ми сядахме на задния капак на колата, когато се развали. Тогава това се случваше често. И чакахме да ремонтират колата. Той ми разказваше къси разкази и четеше Биатрикс Потър. Мисля, че дълбоко в сърцето си осъзнаваше, че това са последните му мигове заедно с мен“.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.