Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Трима турски войници загинаха, а седем са ранени в Северен Ирак

Трима турски войници загинаха, а седем са ранени в Северен Ирак

Турското министерство на отбраната съобщи, че в рамките на операция „Лапа-3“, която се провежда в Северен Ирак са загинали трима турски войници, а седем са били ранени в престрелка с терористи на ПКК. Това предадоха турските информационни агенции.

„В рамките на операция „Лапа-3“, която тече в северната част на Ирак по време на въоръжен сблъсък със сепаратистки терористи на ПКК трима наши братя по оръжие загинаха геройски, а седем наши героични братя по оръжие бяха ранени и откарани незабавно в болница. Операциите в региона продължават. Отправяме зов към Бога за милост към скъпите ни мъченици, които загубиха живота си в този инцидент, който ни задави в скръб и тъга. Изразяваме нашите съболезнования на опечалените им семейства, на Турските въоръжени сили и на великия турски народ, нека да бъдат надарени с търпение, а на ранените наши героични братя по оръжие пожелаваме бързо оздравяване“, се казва в изявлението на турското министерство на отбраната.

Obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.