Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Цветан Цветанов: Няма натиск от Турция

Цветан Цветанов: Няма натиск от Турция

По никакъв повод не съм чувал позиция от страна на Турция по темата за Закона за вероизповеданията, заяви бившият председател на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Цветанов категорично отхвърли твърденията, че последните промени в закона, с които се разсрочиха дълговете на вероизповеданията, най-големите от които бяха на Главното мюфтийство, както и запазената възможност да се получават дарения от чужбина, да са били приети под натиск от югоизточната ни съседка.

„Законът за вероизповеданията беше дискутиран много. Имаше работна група. Имаше и много по-рестриктивни текстове в самото начало, но впоследствие, на база разговорите с представители на вероизповеданията в България, ние постигнахме това, което приехме във вчерашния ден“, заяви Цветанов.

Темата коментира и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. „Нямам представа да има такава намеса, нямам и информация“, коментира той в кулоарите на парламента.
Карадайъ припомни, че дебатът по приемане на закона е бил публичен и в него участие са взели всички заинтересовани страни.

От „Обединени патриоти“ пък поискаха по темата да се проведе изслушване на външния министър Екатерина Захариева в парламента. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.