Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Турската полиция разследва версия: Тялото на Кашоги унищожено с киселина

Турската полиция разследва версия: Тялото на Кашоги унищожено с киселина

Турската полиция разследва твърдения, че може би е използвана киселина, за да се унищожи тялото на изчезналия саудитски журналист Джамал Кашоги, с цел да бъде прикрито негово предполагаемо убийство, пише “Хюррилет дейли нюз”.

Според портала “Хабертюрк” полицията и турската разузнавателна служба МИТ сериозно обмислят тези твърдения.

Подозренията, че в консулството в Истанбул вече са се освободили от тялото сподели Туран Кишлакчи, председател на Турско-арабската медийна асоциация и приятел на саудитския журналист.

Полицията и МИТ приемат това твърдение сериозно. Те разследват дали тялото на Кашоги е било разтворено в киселина, пише “Хабертюрк”.

Очаква се Турция и Саудитска Арабия да проведат съвместна „инспекция“ в Саудитското консулство в Истанбул днес, каза източник от турското външно министерство.

Саудитският крал Салман по-рано разпореди разследване на изчезването на Кашоги, влязъл в саудитско консулство в Истанбул на 2 октомври, след което изчезнал.

Делегация на Саудитска Арабия пристигна в Турция в петък. Анкара се съгласи да създаде съвместна работна група със Саудитска Арабия, за да установи обстоятелствата около изчезването на журналиста.

Kашоги, журналист, който работеше за „Вашингтон пост“ и критик на Рияд, се води за изчезнал, след като на 2 октомври влезе в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, за да получи някои документи. Турските власти се опасяват, че е бил убит от тайните служби на Саудитска Арабия, докато Риад го отрича. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.