Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Турски граждани остават под карантина след посещение в Иран

Турски граждани остават под карантина след посещение в Иран

Самолет, евакуиращ турски граждани от Иран заради коронавируса, направи извънредно кацане в Анкара. При 17 от пътуващите на борда му 132 души, е била отчетена висока температура и има подозрения, че може да са заразени. 12 от тях са били в района на Кум, където заразата беше локализирана за пръв път в Иран. Пътниците ще бъдат задържани под лекарско наблюдение в продължение на 14 дни, предаде БНР.

Здравният министър на Турция Фахреттин Коджа заяви, че се полагат максимални усилия, за да бъде страната защитена от вируса и добави, че до момента в Турция няма потвърдени случаи на заболяването.

Турските авиолинии спряха всички полети от и за Иран до 10 март, с изключение на тези до Техеран, които бяха намалени на два дневно. На 23 февруари бяха прекратени и автомобилните и жп превозите между двете страни, за да се ограничи разпространението на вируса, съобщи Коджа.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.