Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Турските военни са нанесли удари в района на Африн

Турските военни са нанесли удари в района на Африн

Турските въоръжени сили са нанесли най-малко десет удара по позиции на сирийските кюрдски Сили за защита на народа (СЗН) в района на град Африн (Северна Сирия), предаде ТАСС, като се позовава на информация на телевизия „Хабертюрк“.
По данни на телевизията от граничния турски окръг Хатай е извършен артилерийски обстрел, а кюрдските сили са изстреляли няколко снаряда по територията на Турция.
Според информация на кюрдската агенция „Фърат“ седем кюрдски населени места в района на Африн са били подложени на обстрел от турската артилерия. Съобщава се за ранени мирни жители, включително шестгодишно дете.
Турските въоръжени сили прехвърлиха във вторник танкове към границата със Сирия, припомня ТАСС.
Ситуацията в района на Африн, където живеят 1,5 милиона сирийски кюрди, остава крайно напрегната. Анкара има планове за извършване на „антитерористична операция“ срещу сирийските кюрдски сили в Северна Сирия, която според турските власти може да започне всеки момент. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.