Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Украинските военни с благослов към Пророка Мухаммед (видео)

Украинските военни с благослов към Пророка Мухаммед (видео)

Украински военен хор изрецитирайки Саляват-ъ Шериф (благослов към Пратеника Мухаммед) честити Рамазан Байряма на мюсюлманите по света.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна публикува в Ютуб видео обръщение в което се отправя благослов към Пратеника Мухаммед (Саляват-ъ Шериф) и се честити Рамазан Байрам на мюсюлманите, който бе отбелязан на 2 май.

Освен на украински в края на видео обръщението се честити празника и на турски език.

Ето какво е посочено под публикуваното видео обръщение:

„Уважаеми мюсюлмани на Украйна, военнослужещи и цивилни, както и наши партньори от други страни! Въоръжените сили на Украйна ви поздравяват за Рамазан и искрено ви благодарят за съвместните ви действия за възстановяване на териториалната цялост на Украйна!

През 2022 г. Рамазан Байрям се пада на 2 май. В този ден се отдава голямо значение на духовния компонент на човешката личност, така че мюсюлманите по традиция ще прекарат тази вечер в общение с роднини и в молитва към Бога.

Поздравления за Рамазан Байрям и искрено пожелаваме Аллах да чуе вашите молитви за единството на Украйна и освобождението на Крим, завръщането на всички бежанци по домовете им, събирането на семейства, разкъсани от руската агресия, освобождаването на всички арестувани от руските окупатори.пламенна любов към своя народ и родина. Искаме вашата маса никога да не е празна, а вашите деца и внуци, вашите родители и по-възрастни да седят около масата заедно. За да се създаде атмосфера на щастие и радост в домовете, сърцата посрещаха с радост добрите гости, а в душите царуваха мир и уют.

Щастие в домовете ви, мир в душите ви, топлина в сърцата ви! Нека всичките ви близки да са здрави, децата ви да растат щастливи и житейският ви път да бъде успешен! Нека Аллах пази вас и вашите семейства от несгоди, нека добротата на вашите сърца стопли вашите близки и верни приятели; нека във вашите домове винаги има празник на любов, уважение, щастие и добра радост!

Нека всички реки на Крим да отнесат вашите тревоги, сълзи и разочарования с бурния си поток. Нека нежното слънце на Украйна стопли не само изстрадалото ви тяло, но и душата ви, измъчена от копнеж по изгубения дом. Нека Рамазан донесе толкова радост в живота ви, колкото пясъка по бреговете на нежното Черно море, което нежно измива нашия благословен Крим! Пожелаваме чиста съвест, чисти мисли, чисти надежди.“

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.