Home»СВЕТОВЕН ОБЗОл Турция разследват двама известни актьори за обида на Ердоган

В Турция разследват двама известни актьори за обида на Ердоган

Прокуратурата в Истанбул е започнала разследване срещу двама известни актьори, за които се твърди, че са обиждали президента Реджеп Ердоган и призовавали към преврат в тв шоу по опозиционната телевизия “Халк”.

Това съобщи ДПА, като цитира държавната “Анадолска агенция”.

Актьорите Метин Акпънар и Мюждат Гезен са извикани на разпит, след като в медиите се появили съобщения, че те обиждали президента и „заплашвали с преврат и смърт“, се уточнява в съобщение на истанбулската прокуратура, цитирано от БТА.

В токшоу Акпънар казал, че Турция трябва да си избере демократично правителство, в противен случай нейните лидери, цитирам, „ще бъдат обесени с главата надолу или ще бъдат отровени в мазета и ще умрат“.

По-рано вчера Ердоган разкритикува актьорите, без да ги споменава по име, с думите: “Това са фалшиви актьори. Те ще си платят.”

Повече от 77 000 души са арестувани досега в Турция заради предполагаеми връзки с опита за преврат, извършен от група военни през 2016 г.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.