Home»Uncategorized»Впечатляващи фигури от стотици камъни

Впечатляващи фигури от стотици камъни

Стотици камъни от брега на река Дунав са използвани за създаване на впечатляващи геометрични фигури непосредствено до водата. Не е известно кой и защо се е занимавал с къртовския труд по местенето и групирането на камъните, но пък ефектът си заслужава.

Материал за фигурите предоставя рушащата се кейова стена, а оттам вече е ред на въображението и силните мускули за преместването на късовете. Много от хората, които се разхождат край реката, използват случая да снимат оригиналното каменното изкуство. Не липсват и желаещи да добавят по нещо от себе си към инсталацията. Крайният резултат са оформени спирали и каменни колони, които посрещат туристите, слизащи от круизните кораби.

Очаква се с повишаването на нивото на Дунава атракцията да бъде залята и разрушена, но поне засега създава приятни емоции и удивление сред ценителите на нестандартното изкуство.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.