Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»За шест месеца 11 000 убийства в Мексико, свързани с наркотрафика

За шест месеца 11 000 убийства в Мексико, свързани с наркотрафика

През първите шест месеца на 2018 г. в Мексико са били извършени 11 000 убийства, свързани с наркотрафика, което е печален „исторически рекорд“, съобщи неправителствена организация, цитирана от „Франс прес“, пише БТА.

От януари до края на юни 2018 г. по данни на министерството на вътрешните работи в страната са извършени общо 15 973 предумишлени убийства в сравнение с 13 503 през първата половина на 2017 година.

Според организацията „Семафоро деликтиво“, която прави проучвания в областта на обществената сигурност, 11 241 от тези престъпления са били извършени от наемни убийци, финансирани от наркотрафиканти.

Вчера журналистът Рубен Пат, директор на седмичника „Плая нюз“, бе убит пред бар на около 60 км от известния мексикански курортен град Канкун.

Той е седмият за тази година убит журналист в Мексико, една от най-опасните страни в света за представителите на медиите.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.