Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»„Българска вечер“ в одринския Тракийски университет

„Българска вечер“ в одринския Тракийски университет

Тракийският университет в Одрин беше домакин на културната проява, „Българска вечер“. Проявата е организирана съвемстно с Центъра за външни връзки, практики и изследвания към Тракийския университет и Генералният консул на България в Одрин Васил Вълчев. Това съобщава на официалния си сайт Тракийският университет.

След като се запозна със специалностите, в които учат българските студенти – втората най-голяма студентска общност сред чуждите студенти в Тракийския университет, Васил Вълчев заяви: „Професионалният преподавателски състав, модерните зали, лабораториите, съвременните средства за обучение, програмите за обмен на студенти като „Еразъм“, сътрудничеството с чуждите университети показват, че това е най-правилният начин за правене на образование. В Тракийския университет вие не само ще получите добро образование, но ще имате възможност да дискутирате и редица въпроси по време на подготовката си, ще спечелите приятели, от които ще научите знания и идеи. Благодарение на това заедно ще изградите общото ни бъдеще.“

От своя страна ректорът на Тракийския университет проф. д-р Ерхан Табакоглу изтъкна, че Одрин е най-близкият до Балканите турски град, в който има пет гранични пункта. „България е много важен съсед за нас. Софийският университет „Св. Климент Охридски“, който миналата година беше ротационен председател на Балканския съюз на университетите допринесе много за този съюз и продължава да го прави. Ние имаме двустранни споразумения почти със всички български университети. Ние имаме нужда да развиваме нашите отношения в областта на изкуството, икономиката, науката и във всички други. Тракийският университет е готов да изпълни каквото му се полага в това отношение“, изтъкна проф. д-р Табакоглу.

Obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.