Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Български гражданин е задържан в Одрин за надписи на арабски и персийски

Български гражданин е задържан в Одрин за надписи на арабски и персийски

Полицията в пограничния град Одрин е арестувала български гражданин, за който се подозира, че е писал по стените на сгради в града надписи на арабски и персийски език.

В надписите се съдържали думи като „Хамас“ (бел. ред. радикалното палестинско движение), талибани, джихад, съобщи „Анадолската агенция“ от Одрин.

Надписите предизвикали тревога сред жителите на града, които сигнализирали на полицията за случая, пише БТА.

Полицейски екипи предприели разследване и открили следите на човека, който подозирали, че е извършителят, тъй като няколко пъти идвал в града по време, което съвпадало с надписите.

Заподозряното лице, с инициали H.P.M, бил арестуван от полицията на влизане от България в Турция на ГКПП Капъкуле. В багажа му открили написани на български език фундаменталистки изрази.

В заведеното в одринския съд дело същият бил обвинен в “пропагандиране на терористичната групировка ДАЕШ ( бел. ред. арабски акроним на „Ислямска държава“). Постановено е задържането му в затвора“.

Разследването продължава.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.