Home»АКТУАЛНО»Фейсбук ще докладва за публикуването на ваша снимка

Фейсбук ще докладва за публикуването на ваша снимка

Благодарение на разпознаването на лицето Фейсбук ще информира притежателите на профили в социалната мрежа, когато там се появи тяхна снимка, дори да не са били посочени поименно (тагнати), съобщи компанията във вторник.

„Правим това, за да попречим на използване на снимки на други хора, например за създаване на фалшив профил“, съобщават от компанията.

Разпознаването на лицето се използва и сега, но функцията е опция и води до информиране на посочения, но само когато изрично е направено от някой притежател на профил. „Вече, ако ви има на снимка, ние ще ви го кажем, дори да не сте били посочен персонално“, обяснява в официалния си блог социалната мрежа, която има над два милиарда активни потребители. Това ще даде възможност „скоро“ на този, който има интерес, да се посочи на снимка, ако го желае, или да сподели притесненията си, или резервите си към този, който е публикувал тези фотографии.

Тези функции за използване на разпознаването на лица, не се прилагат в Канада или ЕС, уточняват от Фейсбук. На тези места регулацията за защита на личните данни и частния живот е обикновено по-стриктна. АФП/БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.