Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Франция: Имаме условие за изтегляне от Сирия

Франция: Имаме условие за изтегляне от Сирия

Докато темата за изтеглянето на САЩ от Сирия не слиза от световния дневен ред, от Франция, която заяви, че остава, дойде ново изявление. Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан обяви, че за да се изтегли страната му е необходимо политическо разрешение на конфликта. Това предаде турският вестник „Сьозджю“.

САЩ планират изтегляне от Сирия, в която Франция също има свои войници, но досега тя още не е обявила, че ще напуска региона. В интервю за телевизия C-News френският министър на външните работи Жан-Ив льо Дриан подчерта, че няма да се изтеглят преди да се намери политическо решение на конфликта.

В изказването на френския външен министър направи впечатление, че отговорността за постигане на политическо споразумение в сирийския проблем е на Русия. „Русия носи повече политическа, отколкото военна отговорност за да попречи на Сирия в използването на химическо оръжие“, заяви льо Дриан.

В Сирия в много точки начело с Мамбидж, Кобане, Рака се намират френски военни части. В изявлението си след решението на САЩ, френското правителство беше заявило, че страната не възнамерява да изтегля войниците си от Сирия.

В изявление за C-News на 20 декември миналата година, френската министърка по европейските въпроси Натали Лоазо изтъкна, че Франция ще продължи да бъде част от международната коалиция срещу ИДИЛ. Източник: „Сьозджю“

Obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.