Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Китайският вирус достигна Европа

Китайският вирус достигна Европа

Коронавирусът от Китай достигна и Европа. Франция обяви три регистрирани случая на болестта. Австралия също регистрира заразата с един пациент. В Китай броят на жертвите се увеличи с 15 души и достигна 41. Голяма част от празненствата за новата Лунна година, бяха отменени в страната. Пекин изпрати военни медици да се борят срещу разпространението на вируса. Над 1300 души са заразени в целия свят, предаде БНР.

48-годишен мъж от китайски произход е настанен в болница във френския град Бордо. Мъжът е пътувал до китайския град Ухан, където за първи път се появи непознатият до сега коронавирус. Другите два случая на болестта във Франция са регистрирани в столицата Париж, съобщи френският здравен министър Анес Бюзен.

„Ние имаме първите европейски случаи, може би защото започнахме много бързо проверки, които ни позволиха и да ги регистрираме. Това, което е важно сега, е да овладеем пожара възможно най-бързо.“

В Европа във Великобритания има пациент, за когото се подозира, че е заразен с коронавируса.
Извън Азия Съединените щати обявиха по-рано тази седмица два случая на болестта. В австралийския град Мелбърн в болница е настанен пациент, който е пътувал до Китай и се е заразил.

Новата китайска Лунна година започва в тягостна атмосфера. Броят на жертвите в страната само за 24 часа се увеличи от 26 до 41 души. 450 лекари от китайската армия пристигнаха в град Ухан, откъдето започна разпространението на коронавируса. Градът с 11-милиона души население е буквално блокиран. Автобусите, метрото и фериботите не работят, всички излитащи полети са отменени. В Ухан започна строеж на нова болница с 1 000 болнични легла, която трябва да е готова до 6 дни, съобщиха китайските власти. Под карантина в Китай в момента са 40 милиона души.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.